De Silverbacks

Ze zeggen wel eens; uit de dromen van de lente wordt in de herfst jam gemaakt. 7 juni zijn we met de eerste echte Silverback Jiu-Jitsu les begonnen (post-lockdown) en nu 4 maanden later schreef gisteren het 22e lid zichzelf in en staan er nog 3 proeflessen gepland. Eigenlijk was het ’t 30e lid maar zoals ervaren jiujitsuka’s weten is de sport helaas niet voor iedereen weggelegd. Het vergt wat van je lichaam en je hebt echt wel discipline nodig! Kom je een paar weken niet dan is dat erg confronterend betreft je prestaties. Uren maken op de mat is alles wat telt, doe je dat niet dan loop je al snel achter op de rest. Soms overweeg ik de lessen iets minder zwaar te maken, of commercieel aantrekkelijker, maar dat zou helemaal tegen m’n eigen principes en mentaliteit zijn dus daar gaan we niet aan beginnen.. (al was de airco gisteren even een dag buiten werking en werd het wel écht Braziliaans warm!)

Gisteren was ik iets later dan normaal en dan is het mooi om te zien hoe een groep, die erg divers is in leeftijd (+/- 16 tot 36) en cultuur/achtergrond (8 nationaliteiten!) verspreid over Waalwijk, Waspik, Drunen, Vlijmen enz. met z’n alle op de mat staat te lachen wachtend tot de MMA – Grappling les begint. Ook tijdens en na de les hoor ik soms leerlingen dingen uitleggen aan elkaar of tips geven tijdens het sparren. En ook leerlingen van Team Babytank uit Hedel waar we affiliate van zijn weten hun weg steeds vaker te vinden naar Drunen om een keer met andere mensen te sparren en wat extra technieken op te doen. Super!

We werken bij Silverback samen met de EGJJF.com, een Europese federatie die de kwaliteit van het Jiu-Jitsu / BJJ waarborgd. Ik gebruik nu een lesschema van de EGJJF en in 4 maanden zijn we nu ongeveer door alle posities heen. Langzaam ga ik me nu meer focussen op de Self-defence technieken voor op straat en gaan we per grondpositie of een klem/verwurging herhalen of wat extra toevoegen. De groep is hier ook wel klaar voor, dat merk je aan de vragen die gesteld worden. Wat als dit gebeurd….of wat als ik het nu zo doe enz.

Ik hoop dat we tot einde jaar de groep nog wat verder kunnen uitbreiden zodat de class of 2021 compleet is en we samen de komende jaren de weg naar de blauwe, paarse, bruine en hopelijk ooit ook zwarte banden kunnen gaan inzetten. Te beginnen met deelname aan wat toernooien in 2022 en wellicht de eerste paar examens voor de blauwe streep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: