Nu gaat het echt beginnen…….!

Vandaag was de 5e les sinds we begonnen zijn. Nieuwe leden vanuit Waspik, Tilburg, Waalwijk, Loon op Zand, Drunen, Vlijmen en Heusden stonden allemaal op de mat om Braziliaans Jiu-jitsu of wel BJJ en MMA Grappling te leren. Ik ben erg trots op deze vliegende start en wat een mooie groep beginnen we te krijgen.

Het is voor mij ook echt een gave ervaring om een volledig nieuwe locatie op te zetten waar eigenlijk vrijwel allemaal beginners met weinig tot geen ervaring lid worden. We moeten echt terug naar de basis, iedere les is gefocussed op de eerste stappen in het Braziliaans Jiu-jitsu (BJJ).

Voor mijn gevoel is dit een echte unieke kans voor iedereen. Zelf kwam ik in een hele ervaren groep terecht vroeger en waren de gevorderde technieken soms een brug te ver. Dit was soms erg overweldigend, uiteraard als je volhoudt kom je er ook wel en in een behulpzame groep natuurlijk al helemaal. Maar mijn focus is nu om iedereen echt met een gevoel naar huis te laten gaan dat iedere techniek relevant en begrijpbaar voor ze was. We gaan dit dan langzaam uitbouwen om zo een complete game te creeren. Ik kijk er nu al naar uit om over 6 maanden te zien hoe iedereen gevorderd is! Dat ga je pas echt merken als er weer een nieuw lid binnenkomt voor een proefles. Het feit dat ik vandaag de vraag kreeg wanneer we mee gaan doen aan wedstrijden voorspelt veel goeds!

Tot die tijd bouwen we rustig verder, met een hoop plezier en gelach maar ook met discipline en structuur. De eerste 15 Silverbacks van nu zijn de echte ‘originals’, hoe gaaf is het als we over 5 jaar een top team hebben en wellicht een kampioen weten te creeren. Durf te dromen 🙂

Tot woensdag allemaal! En vanaf 3 juli voegen we meteen een 3e les per week toe op zaterdag. Ik heb er vertrouwen in en als jullie dat ook in mij hebben gaat het helemaal goed komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: