1e groepsles van Silverback Jiu-Jitsu Drunen is een feit! (+ Foto rapportage!)

22 enthousiaste sportievelingen meldde zich bij sportaccomodatie Inmotion in Drunen, één van de mooiste zalen in de regio Waalwijk, Den Bosch, Drunen en Vlijmen met een moderne dojo en ruim 185m2 matten, allen te danken aan Judoclub Drunen met wie deze nu samen gebruikt wordt!

Vanwege het corona protocol was het even geduldig wachten alvorens iedereen samen naar boven kon toen de Judo les afgelopen was. Veel nieuwe gezichten, dat is positief! Ook wel een beetje onwennig nog, want wat is Braziliaans Jiu-Jitsu en wat kunnen ze nu verwachten vandaag? Moet ik wel of geen Gi/pak aan en wat is het verschil? Iedereen weet dat de drempel bij een sportschool hoog is, ik kan zelf nog herinneren dat ik voor het eerst Fujiyama Gym inliep in Den Bosch, helemaal vol met Kickboksers en andere vechters. Erg spannend, daarom niks dan respect voor deze heren en dame! We zijn ooit allemaal witte band geweest.

Een eerste les is altijd lastig, wat ga je nu vertellen…? In feite kun je uren doorgaan over de posities, klemmen enz. en waarom ik denk dat BJJ een sport is die heel veel mensen in deze maatschappij kan helpen. Maar wat is té en wat ga je wel en niet uitleggen? Hoe technisch moet het worden of moet je vooral focus hebben op plezier? Hoge intensiteit of lage? Je wil natuurlijk niemand wegjagen….

Vandaag gekozen voor de ‘double leg takedown’ een veel voorkomende techniek uit het worstelen en één van de basis takedowns in MMA en Jiu-Jitsu. Daarna ‘cross side’, ‘mount’ en een leuke armklem. Een mooie reeks die een aantal leuke onderdelen van BJJ omvat en waarbij het niet uitmaakt of je een Gi/pak aan hebt.

En toen sparren! De muziek ging aan, hard… want ik had een nieuwe boombox speaker gekocht. Toch wel lekker tijdens het trainen! Met veel van de nieuwe mensen kunnen sparren en dan merk je direct hoe leuk het is om een beginnersgroep op te zetten. De verbaasde blikken spreken boekdelen en je ziet direct wie de juiste mentaliteit heeft en waarschijnlijk op woensdag weer op de mat gaan staan. Want voor ego is geen plek in Jiu-jitsu, dat weet elke ervaren beoefenaar. De mensen die overblijven smeden een band en een samenhorigheidsgevoel waar menig teamsport jaloers op kan zijn. Ik kan niet wachten tot ik iedereen beter leer kennen.

Onderstaand wat foto’s van de top dag. Die staan vast op mijn harde schijf en over 10 jaar zal ik hopelijk heel tevreden naar terugkijken. ‘De Silverbacks’… klink wel lekker toch..? Beter dan de Panters, Poema’s of Pinguins… Waar komt die naam vandaan hoor ik je denken? Nou een van mijn leden in Eindhoven kwam ermee en het is beetje blijven hangen. Als we straks de spar intensiteit stukje opvoeren gaat het lampje vanzelf branden. Op naar de volgende les, dit maal (MMA-) Grappling zonder Gi/pak. OSS!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: